Lehet másképp!

Budapest-Szolnok... És ami mögöttem van!

kifejezőeszközök

30y (4) apa (4) árkád (2) átvitt értelem (2) boogie mamma (2) budapest (8) buszok (2) dolgozat (5) érettségi (7) és (2) fakt (10) feszültség (4) hétvége (2) holnap (6) iskola (15) iskolabanalvas (2) koncert (4) leovey (6) matek (2) nap (5) novella (2) nyári (2) skizofrénia (3) szolnok (18) szünet (10) tél (2) töri (9) utazás (5) város... (7) vers (2) zalakaros (3) zene (3) Címkefelhő

"It was not a crime!"

2007.11.24. 20:08 | Ipszilon | Szólj hozzá!

Címkék: gogol bordello

állapot: fáradt

zene: Gogol Bordello - Zina, Marina

idézet: "Tudod, most mi kéne? Egy pizza és egy sör!"

Igen kérem, tegnap nem volt frissülés - okkal. Próbáltuk elsüllyeszteni az A38-at, sok más emberrel együtt. DJ Scratchy-nek köszönhetően kellemes cigányzenére, illetve orosz, ukrán görög, román és magyar ritmusokra hangolódhattunk Zsolttal a színpad tövében, ahol egy elvetemültebb angol fickóval spanolgattunk. Egyszer csak a dídzsé mikrofont ragadt, felkonferálta az előzenekart: La Phaze! Eleinte udvarias fejrázás, aztán kevésbbé udvarias pogo, menekülés nélkül, röpödött mindennki mindenfelé, valljuk be őszintén, a dnb-s alapokra épített punk-féle muzik bejött a társaságnak. Aztán amíg elpakolták a hangszereket, még hallgathattuk a lemezlovas mahinálását, és végül eljövé a Gogol Bordello! Eugene Hütz, ha lehet ilyent mondani, még sajátságosabban nézett ki, és iszonyat energia jött belőle, amit talán a bor is adott neki, amivel a kezében jelent meg a sztédzsen. A második számra, a Not a crimre, ha jól emlékszem előkerültek a dobos-ribanc-gruppiek, akik mindhárom szerepet szakszerűen alakították. Ha kellett, akkor szépen vokáloztak, vagy énekeltek, ha a szükség úgy kívánta, akkor doboltak, ha kellett, akkor kacér pillantásokkal ingerelték a közönség férfitagjait, amit spékelt a mozgásuk is. És érdekes volt, mert az első sorból kijutni a hajó bejáratához macerásabb volt, mint visszajutni. Egy részeg baromtól eltekintve az egész koncert kurva jó volt, a zenészekből áradt a lelkesedés. A színesbőrű basszeros frenetikusan penget, nagyon laza, és még színesebbé tette az amúgy is szedett-vetett bandát. Le a kalappal előttük. A részletes tracklistet meg majd Zsolttól. Amire emlékszem: Not a crime, Tribal connection, Start wearing purple, American wedding, etc... (Azért rendes BKV-st tapasztaltam tegnap az 53-ason!)

A bejegyzés trackback címe:

https://szanto-balazs.blog.hu/api/trackback/id/tr91240616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása