Lehet másképp!

Budapest-Szolnok... És ami mögöttem van!

kifejezőeszközök

30y (4) apa (4) árkád (2) átvitt értelem (2) boogie mamma (2) budapest (8) buszok (2) dolgozat (5) érettségi (7) és (2) fakt (10) feszültség (4) hétvége (2) holnap (6) iskola (15) iskolabanalvas (2) koncert (4) leovey (6) matek (2) nap (5) novella (2) nyári (2) skizofrénia (3) szolnok (18) szünet (10) tél (2) töri (9) utazás (5) város... (7) vers (2) zalakaros (3) zene (3) Címkefelhő

Graffiti-takarító Gárda

2007.08.24. 21:40 | Ipszilon | Szólj hozzá!

Címkék: gárda boogie mamma

állapot: ehhij

zene: ska, HS7, Placebo

idézet: "Your daddy ain't your daddy, but your daddy don't know"

könyv: csak ugyan az.

Röhej! Komolyan, holnap alakul a hazánkat a Tiszántúlon gyakorlatozó románoktól védő Gárda. Hogy melyik, azt nem tudom. Mert gárdát alapítani lassan akkora divat, mint főzőműsort vezetni a kereskedelmi tévéken, vagy cédét kiadni. Lassan saját magukat járatják le. De komolyan! Kitől félnek? Nos... A haza védelme a honvédség és szövetségeseink feladat. Ide nem kell gárda. Békeidőben (tisztára, mintha amúgy hadiállapotok uralkodnának) katasztróavédelem. Tudtommal olyanunk van, csak nagy kezdőbetűvel: Katasztrófavédelem... és tovább megyek: Van tűzoltóságunk is. Ők elegek ha árvíz jön, és a Tisza nem fog megilyedni pár sráctól, akik nem nőtték ki a gyerekkori katonásdit. Gojko Mitic után szabadon, ha már máshoz nem értenek, akkor legalább járassák le az országot. És van abban valami, hogy a második világháború előtt az NSDAP szervezett maga mellé ilyen "gárdát", illetve Mussolini bácsi is hasonlót tett, mielőtt hatalomra vitte volna a fasizmust a taljánoknál. Ja, szóval akkor hova is jutottunk? Van egy pártunk, ami Csurka Pista bácsival karöltve elért valami 2%-ot a legutóbbi választásokon, és ehhez kapcsolódik egy Gárda. Talán a Nemzeti. Talán. Vagy a Honi. Tudja a fene. De azért vannak, akik támogatják. Kell még ez is? Milyen pénzbő fogják finanszírozni? Az elcsalt adóból? Vagy a be nem vallott jövedelemből? Vagy ki áll a hátuk mögött? (Csakhogy az ő kérdésüket hadd tegyem föl!) Majd ha komplett programot kapunk, akkor véleményezzük szerintem őket. Persze civil kezdeményezés... Van a 18 éven aluliaknak is. Akkor úgy hívták: Hitlerjugend... Srácok! Akar valaki tag lenni? Ki akar Hitlerbácsisat játszani? Félek, hogy önkényeskedésbe fog átcsapni, és a Gárdizták kicsit sokat fognak megengedni maguknak. Remélem októberben valaki kordában fogja tartani őket, mert ha ezek elszabadulnak, akkor vagy nekünk lesz annyi, vagy ők égnek, de akkorát, mint a Reichstag. Persze, azt ne csináljuk legalább a németek után. De komolyan. Az ilyenek miért nem mennek ki külföldre, alapítsanak egy nacionalista országot... Ja, igen, abbol csak vita lenne, mert mindenki nacionalista. Én nem szeretnék ilyen országot, ahol az emberek Gárdákat alakítanak, mert épp unatkoznak. És ezt hagyják a vezetőink. Oké, demokrácia. Jó duma. Már a görögöknél is megbukott. Hazaszeretet? Olyan nálunk nincs. Van közönbösség, és sovinizmus. Középút nincs. Mint a politikában sem. Van baloldal és van jobb oldal. Csakhogy a baloldal még balon van... a jobb oldal meg tagolt. Van belőle konzervatív jobb, lightosan szélsőjobb és hardcore szélsőjobb. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Be van gépelve az újabb novellám, HotDogon fönn van, most nem másolom ide, ha egy mód van rá. Amúgy pediglen: Köszönöm Tominak a gépelést!

Bassza meg! Holnap Kék Yukban Boogie Mamma, és nekem másnap lesz ugye a gólyatábor. Amire azért frissen kéne érkeznem. Szóval asszem ez a BM kocert is ugrott. Majd lesz még valahol. Remélem. Martina most szólt, hogy lesz Malacka és a Tahó is holnap. Bassza meg! Nem lehetek ott. Káááááááár!!!

Remélem a gólyatábor flottul le fog menni, nem lesz problémánk. Különben majd hívhatjuk a gárdát, hogy a rendbotó, hazaáruló elemeket távolítsa el!

A bejegyzés trackback címe:

https://szanto-balazs.blog.hu/api/trackback/id/tr54148263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása