Lehet másképp!

Budapest-Szolnok... És ami mögöttem van!

kifejezőeszközök

30y (4) apa (4) árkád (2) átvitt értelem (2) boogie mamma (2) budapest (8) buszok (2) dolgozat (5) érettségi (7) és (2) fakt (10) feszültség (4) hétvége (2) holnap (6) iskola (15) iskolabanalvas (2) koncert (4) leovey (6) matek (2) nap (5) novella (2) nyári (2) skizofrénia (3) szolnok (18) szünet (10) tél (2) töri (9) utazás (5) város... (7) vers (2) zalakaros (3) zene (3) Címkefelhő

vasárnap

2008.01.06. 11:40 | Ipszilon | Szólj hozzá!

állapot: lábadozik

zene: Amorf Ördögök - Muskátlis teraszokon

idézet: Legyen mondjuk a Tízparancsolat ide vonatkozó része!

Feltűnt már, hogy a Tízparancsolatból hiányzik a Ne hazudj! rész? Benne van minden, hogy tilos ölni, tilos paráználkodni... De nincs benne, hogy tilos hazudni.Vajon miért? Kinek állt érdekében kihagyni. Mert elfogadhatjuk, hogy a Tízparancsolatot Isten írta Mózesnek, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az első pár kőtáblát Mózes megsemmisítette. Nem tudhatjuk hát, hogy a másodikon mik vannak az elsőből. Meg aztán a későbbiekben sem módosítják. Így ma, aki a Tízparancsolat szerint él, az nyugodtan hazudhat, ha ezzel nem szegi meg a többi törvényt. Amúgy miért is tiltjuk mi a hazugságot? Magyarázzátok meg nekem, kérlek benneteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://szanto-balazs.blog.hu/api/trackback/id/tr75286744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása