Lehet másképp!

Budapest-Szolnok... És ami mögöttem van!

kifejezőeszközök

30y (4) apa (4) árkád (2) átvitt értelem (2) boogie mamma (2) budapest (8) buszok (2) dolgozat (5) érettségi (7) és (2) fakt (10) feszültség (4) hétvége (2) holnap (6) iskola (15) iskolabanalvas (2) koncert (4) leovey (6) matek (2) nap (5) novella (2) nyári (2) skizofrénia (3) szolnok (18) szünet (10) tél (2) töri (9) utazás (5) város... (7) vers (2) zalakaros (3) zene (3) Címkefelhő

Sűrű

2007.12.13. 20:19 | Ipszilon | Szólj hozzá!

Címkék: iskola szünet töri fakt

állapot: fáradt

zene: Kispál és a Borz - Egy fiú ágyában (csendesülős)

idézet: De szeretnék... (Kispál és a Borz)

Zajlik az élet. Jönnek a dolgozatok, és hát nem sikerült teljesen bebiztosítanom magam. Röhejes, hogy a fakt miatt állok rosszabbul töriből. Túl rosszul. Az, hogy fizikából kettessel megyek át, az nem foglalkoztat, de a töri bosszant. Ha ennyire rombolja az átlagomat, akkor nekem nem kell. Persze ez negatív hozzáállás, de akkor is! Én, naivan azt gondoltam, hogy a fakt az arról fog szólni, hogy ott plusz anyagot veszünk, nem pedig arról, hogy dolgozat dolgozat hátán, és a haladás az annyiból áll, hogy otthon tanulunk, mint a gép, bent meg majd elalszunk, és hallgatjuk, hogy mennyire gyökerek vagyunk. Tényleg, leszarom a fizikát, meg a biokémiát is. Ne bukjak meg belőlük, de nekem a töri fájó pont. ÉS persze sok esély nincs is javítani. Most nehogymár kezdjek elkésegetni, csak azért, hogy feleljek a jobbik jegyért. Lehet, hogy monduk úgy november tájékán ezt kellett volna csinálnom. Anyu elé oda kell állnom valamikor, és el kell mondanom neki. Aztán meg lehet, hogy nem. Persze tudnia kell róla. 11 év alatt ilyen még egyszer sem volt. Soha nem írták be, ha rosszul álltam, mert sosem álltam ennyire rosszul. És azon imádkoztam, hogy ne írják be 14-ig, mert akkor nem buktathatnak meg. De tudom, hogy fizikából is simán átmegyek, de a töri akkor is irritál! És magyar irodalomból is mind Mikszáthból, mind a franciákból ötösre kell felelnem, hogy stabil ötösöm legyen belőle. Ami persze nem lehetetlen, és meg is fogom csinálni. Bacsóval pedig beszélek, hogy mi lesz most? Mert azért magamnak egy négyest reálisabbnak éreznéké, mint egy hármast. Nagyon kemény menet lesz ez. Csak találjam meg a legmegfelelőbb időpontot. De erre nincs megfelelő időpont. Meg most őszintén, hogy magyarázaam meg anyunak, hogy van fizikából ötösöm, csak a tanárnő impotens annyira, hogy nem vezette be a naplóba. És persze rittig karácsony előtt jönnek ezek. És anyu azt sem fogja elhinni, hogy én is tegnap szembesültem ezekkel a tényekkel. Nem kéne sokáig halasszam. És nem is fogom. Majd szalagavtó előtt elmondom neki. De mondjuk a munkája miatt nem tuti, hogy kéne baszkuráljam. Kérek tőle orvosit viszont magamnak, mert nem kéne foggyon az ellenőrzőben a szülői igazolások helye. Úgyhogy azt megdumálom még vele. És akkor így ennyi. Egyelőre. És persze a tanár egy olyan állatfaj, amely az utolsó pillanatban iratja az összes dolgozatát, hogy a gyerek szenvedjen, ha már egyszer a tanár volt olyan retardált, hogy az utolsó pillanatra hagyjon mindent.

A bejegyzés trackback címe:

https://szanto-balazs.blog.hu/api/trackback/id/tr92263119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása